Джерело: The Insider

Серія фейкових публікацій про багатомільйонні покупки президента Зеленського, до якої входили історії про готель із казино на Північному Кіпрі, виноробню в Тоскані, що належала знаменитому британському музикантові та найновіший Bugatti для першої леді України, продовжилася вже геть неймовірною розповіддю: Зеленський, виявляється, придбав парадний автомобіль Гітлера і їздить на ньому Києвом. «Московский комсомолец» повідомляє:

«Український лідер Володимир Зеленський придбав автомобіль, який належав німецькому фюреру Адольфу Гітлеру. Мерседес використовувався ним на параді у Берліні після капітуляції Франції 1940 року. Про це пише Seattle Tribune.

Видання повідомляє, що автомобіль помітили на початку жовтня у центрі Києва. На ньому Зеленський прибув до будівлі адміністрації на вул. Банковій.

Це сталося невдовзі після повернення Зеленського з турне Америкою.

У статті йдеться, що сума, яку заплатив Зеленський за Mercedes-Benz 770k, невідома, але за даними експертів вона могла скласти приблизно 15 мільйонів доларів.

Автомобіль нацистського диктатора після закінчення війни конфіскувала армія США.

«Аргументы и факты» додають  подробиці:

«Автомобіль намагалися продати на аукціоні в Сполучених Штатах у 2018 році. Зробити це не вдалося, оскільки ставка в 7 млн ​​доларів виявилася нижчою за очікувану. Після цього представники торгів повідомили, що ведуть переговори щодо продажу автомобіля з клієнтом, який перебуває за межами США».

Про аукціон 2018 року, що не відбувся, — чистісінька правда. Ось тільки переговори про продаж завершилися угодою у лютому 2022 року; машину  придбав  для свого майбутнього автомобільного музею австралієць Клайв Палмер. За інформацією The Times, попереднім власником був один із російських магнатів, який купив автомобіль за суму понад $7 млн. Втім, після того, як в Австралії Палмера запідозрили у порушенні режиму санкцій щодо РФ і прославлянні нацизму, він  заперечував  факт покупки.

Видання Seattle Tribune, яке першим повідомило про купівлю машини Зеленським, вписується в ряд фейкових видань, створених для вкидання компромату; так само в липні 2024 року про купівлю Bugatti Оленою Зеленською повідомило нібито французьке видання «Vérité Сachée». Сайт Seattle Tribune було зареєстровано лише кілька днів тому; в Інтернет-архіві можна  побачити, як він виглядав 3 жовтня 2024: там ще не було опубліковано жодного матеріалу.

У публікації псевдоамериканського видання   наведено скриншот нібито з українського Telegram-каналу «Реальна Війна | Україна | Новини» із фотографією автомобіля біля будівлі офісу президента України.

Природно, що в самому каналі такого повідомлення немає. Картинка є примітивним фотомонтажем. Зображення машини взяте з фотографії, якою у 2017 році на різних сайтах  ілюстрували  новину про майбутній аукціон.

Як бачимо, відображення дерев у крилах машини збігаються, а от звідки такі дерева могли взятися біля будівлі на Банковій, зрозуміти неможливо. І лише відображення американської поліцейської машини у дверях спробували видалити, щоправда, не надто вдало, сліди стертого відображення можна розгледіти. Номерні знаки затерто; зрозуміло, навіщо це зробили на оригінальному фото 2017 року, коли машина належала приватному власнику, але для чого, цікаво, могло б знадобитися приховувати номери президентського автомобіля, якби Зеленський на ньому відкрито їздив Києвом і приїжджав до свого офісу?

Джерело: The Insider