Ролик на цю тему відсутній на сайті колумбійського медіа — вірогідно, його змонтували самі пропагандисти. 

Нащадок колумбійського наркобарона Родріго Гавірія долучився до лав ЗСУ і вже за три дні загинув — таку новину активно поширюють пропагандистські ресурси з посиланням на сюжет колумбійського медіа El Tiempo. 37-річний чоловік нібито вирушив до Курської області у складі диверсійної групи 20 вересня, а вже 23 числа буцімто стало відомо про його загибель. У ролику також стверджується, що за останні півтора місяці під Курськом загинуло понад 240 громадян Колумбії, що воюють на боці України. 

Скриншот — Telegram

Однак ця новина — повністю вигадана. По-перше, ролик відсутній на сайті видання El Tiempo, так само як і на їх Youtube-каналі. Новину не публікували й жодні інші іспаномовні чи англомовні видання. А по-друге, у мережі взагалі відсутня інформація про внучатого племінника Пабло Ескобара на ім’я Родріго Гавірія та його рішення долучитися до Збройних сил України. Отже, є всі підстави вважати, що пропагандисти вигадали і родича колумбійського наркодилера, і його загибель у складі Інтернаціонального легіону. 

На боці України дійсно воюють багато громадян Колумбії. Країна має найбільшу в Латинській Америці армію унаслідок десятиліть боротьби з повстанцями та наркокартелями, тож там не бракує ветеранів з бойовим досвідом. Оскільки пенсія у професійних військових невелика, вони часто долучаються до закордонних армій, аби забезпечити свої родини. Нещодавно двох колумбійських бійців, які воювали на боці України, затримали в Венесуелі та екстрадували до Росії. Там чоловікам загрожує до 15 років позбавлення волі. 
Фейкові новини про загибель іноземних військовослужбовців — один з улюблених наративів російської пропаганди. Спростування схожої дезінформації читайте у матеріалі Фейк: Внаслідок російського удару по аеродрому в Старокостянтинові «загинув американський військовослужбовець», – соцмережі.