Джерело: The Insider

Увечері 22 серпня ТАРС, «Вести», «Газета.ru», Lenta.ru, Аргументы и факты» та багато інших кремлівських ЗМІ повідомили про черговий ганебний факт примусу інваліда до служби у ЗСУ, причому цього разу придатною визнали людину, яка страждає на недоумство. ТАРС пише:

«Співробітники військкомату Одеси насильно доставили чоловіка з другою групою інвалідності у військкомат і визнали його придатним до служби. Про це повідомив депутат Верховної ради Артем Дмитрук».

У всіх повідомлень одне джерело – Telegram-канал депутата Дмитрука.

«Отримав інформацію, що у понеділок злочинці з ОЗУ «ТЦК» викрали на вулиці в Одесі чоловіка із другою групою інвалідності. І що зробили? Визнали його придатним до служби у ЗСУ!

Сценарій, як завжди, той самий: заламали на вулиці, запхали в буса, і три доби тримали у приміщенні військкомату. Відпустили лише сьогодні.

Чоловік із дитбудинку, страждає яскраво вираженим недоумством. Не вміє навіть писати та читати! Бандити у формі не могли не помітити цього. Але, звісно, ​​це їх не зупинило.

У результаті бідолаху змусили підписати якісь папери і наказали 2 вересня з’явитися до ТЦК. Ймовірно, для відправки на передову.

Геноцид українського народу продовжується!

І ще. Якщо вам щось відомо про злочини, протиправні дії співробітників ТЦК, інших структур, або просто проблеми, які потребують уваги – не мовчіть! Ви завжди можете звернутися до мене безпосередньо або до адміністратора нашого чату, і надіслати все, що вважаєте за необхідне!

Гарантую повну конфіденційність, і ваша інформація не залишиться поза увагою!»

Привертає увагу, що за минулу добу жодне українське ЗМІ на цю новину ніяк не прореагувало. Розповідають про цей випадок лише російські видання.

Повістку виписано на ім’я Володимира Юрійовича Фрая. Жодного жителя Одеси з таким ім’ям в інтернеті знайти не вдається. Системи розпізнавання облич також не знаходять жодного схожого зображення.

А ось сама повістка виглядає дещо дивно. У ній правильно вказано адресу ТЦК та ім’я його начальника, а на печатці правильний ідентифікаційний код установи. Але затвердженій у 2023 році формі вона не відповідає.

На повістці вказано одразу три варіанти цілі, з якою вона видана (постановка на облік, проходження медкомісії, уточнення облікових даних), але жоден із них не обрано. Таку форму повістки в мережі знайти не вдається; чинний зразок повістки для уточнення облікових даних  виглядає  так.

У повістці, що її демонструє ймовірний інвалід, немає обов’язкового для таких документів посилання на відповідну статтю закону, а список документів, які потрібно подати, відрізняється від встановленого: не згадано обліково-послужну картку.

Але в будь-якому разі це не повістка для відправлення до військової частини; та повістка називається мобілізаційним розпорядженням і має іншу форму.

Про те, що інвалід зі слабоумством визнаний придатним, як і про те, що його чомусь чотири дні (це він так говорить, а Дмитрук пише «три доби») тримали у військкоматі, після чого вручили повістку і випустили, відомо лише з його слів, що, враховуючи ймовірний діагноз, виглядає не найнадійнішим джерелом.

Артема Дмитрука було обрано до Верховної Ради за списком «Слуги народу», але у 2021 році він не підтримав відставку спікера Дмитра Разумкова, приєднався до створеного ексспікером міжфракційного об’єднання «Розумна політика» і був  виключений  з пропрезидентської фракції. Членство у «Розумній політиці» він  призупинив  у січні 2022 року після влаштованої ним бійки на засіданні земельної комісії Одеської міськради.

Джерело: The Insider