Джерело: The Insider

«Российская газета» у статті «Макгрегор: Зеленський вже готовий до втечі з країни через просування армії рф» пише:

«Президент України Володимир Зеленський забезпечив собі можливість залишити Україну через наближення російських військ. Про це заявив колишній радник Пентагону полковник Дуглас Макгрегор.

„Нам відомо, що Зеленський зібрав валізи, переказав свої мільярди на рахунки банків у таких країнах, як Кіпр, Албанія та Швейцарія, придбав нерухомість в Італії, має квартиру тут, у Флориді, неподалік Орландо. Він готовий виїхати”, – наголосив він в ефірі YouTube-каналу Deep Dive.

На думку Макгрегора, як тільки Зеленський зрозуміє, що армія рф активно просувається, він негайно залишить країну літаком. Ексрадник Пентагону припустив, що, ймовірно, буде використано „афганський сценарій”».

Про заяву Макгрегора повідомляють також «Вести», Lenta.ru, «Комсомольская правда», News.ru та інші пропагандистські видання.

Просування російських військ, яке, на думку Макгрегора, вже змусило Президента України спакувати валізи, спостерігаєься лише на Донеччині. У травні 2023 року російські війська захопили місто Бахмут. У серпні 2024 року ведуться бої за місто Часів Яр. Відстань між цими двома містами – близько 15 км.

Відстань між Горлівкою, яку так звана ДНР контролює з 2014 року, та селищем Нью-Йорк, про взяття якого Міноборони РФ повідомило 20 серпня, – близько 20 км.

Від захопленої у лютому 2024 року Авдіївки до Новогродівки, за яку точаться бої наприкінці серпня, близько 40 км. Це найбільша швидкість просування, зафіксована цього року.

На інших ділянках фронту просування російських військ останнім часом взагалі немає. Від зони бойових дій на Донеччині до Києва не менше ніж 700 км, а проходять росіяни в кращому для них випадку кілька десятків кілометрів за рік. Ось, власне, і всі «підстави» пакувати валізи. Водночас триває наступ українських військ у Курській області росії.

Що ж до зарубіжної нерухомості Зеленського, то повідомлення про неї надходили не раз, але завжди виявлялися фейками. Про те, як Зеленському  приписали купівлю готелю та казино на Північному Кіпрі та тосканської виноробні, що належить знаменитому музиканту Стінгу, The Insider вже писав. Про квартиру неподалік Орландо Макгрегор, швидше за все, переплутав: 2022 року поширювалися чутки про його віллу в Майамі, а 2023 року — про особняк у Веро-Біч, між Майамі та Орландо. Все це виявилося неправдою. Втім, закордонна нерухомість у Зеленського все ж таки є: у його декларації про доходи згадується квартира у Великій Британії площею 91,9 м кв., придбана у 2014 році, тобто задовго до того, як він почав займатися політикою.

Відставний полковник Макгрегор відомий як великий любитель пророкувати швидку поразку України. Через три дні після початку війни він говорив, що битва на сході України практично закінчена, українські війська скоро здадуться чи будуть знищені. Коли цього не сталося, він пояснив такий перебіг подій надмірною гуманністю росіян і спрогнозував остаточну перемогу росії за 10 днів. Коли минуло 10 днів, а це було в березні 2022 року, він оголосив, що українські війська розбиті вщент і війну практично закінчено.

У вересні 2022 року він знову говорив, що Україна на волосині. Його заяви неодноразово викликали подив у американських політиків з обох партій; член палати представників, республіканка Ліз Чейні одного разу навіть звернулася до Fox News із питанням, навіщо телекомпанія випускає в ефір Макгрегора, який «поширює путінську пропаганду та брехню».

Джерело: The Insider