Ця інформація не відповідає дійсності. Насправді у вбивстві дівчини підозрюють 49-річного громадянина Нігерії, з яким протягом двох років зустрічалася жертва. 

У мережі поширюється інформація про те, що до вбивства волонтерки на Олімпійських іграх нібито виявився причетним 28-річний українець. У публікаціях йдеться, що чоловіка вже затримали, його ім’я в інтересах слідства не розголошується.

1Про вбивство 21-річної дівчини стало відомо після закінчення церемонії закриття на стадіоні «Стад-де-Франс», де вона працювала та була акредитована на захід. 

Скриншот – t.me/krepkii_oreshek

Повідомлення про те, що до вбивства дівчини нібито причетний громадянин України не відповідають дійсності. Мета таких повідомлень – дискредитація українців, які вимушено проживають за кордоном у зв’язку з російською агресією проти України. 

Французьке видання RTL Info пише, що їхнє джерело в поліції підтвердило – головним підозрюваним у справі про вбивство є 49-річний чоловік, з яким протягом двох років зустрічалася жертва. Його нібито «у напівкоматозному стані», за словами джерела у поліції, знайшли біля мертвого тіла молодої жінки у ніч із 12 на 13 серпня. Цю інформацію підтверджує і джерело видання Le Parisien – у їхній публікації йдеться про те, що чоловік був п’яний і вчинив спробу самогубства, вживши велику дозу ліків.

Видання RTL Info та La Depeche пишуть, що за інформацією їхніх джерел у поліції, чоловік є мігрантом із Нігерії. Видання Valeurs підтверджує цю інформацію – вони звертають увагу на той факт, що громадянин Нігерії раніше вже затримувався поліцією за дрібні правопорушення. Зі свого боку журналістам Le Parisien вдалося встановити, що чоловік працював у сфері громадського харчування в рамках Олімпіади, і не зміг пояснити причини свого вчинку.

Слід зазначити, що інформація про те, що до вбивства дівчини міг бути причетний громадянин України, поширилася виключно проросійськими ресурсами, які регулярно розповсюджують дезінформацію про Україну.

На початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну кремлівський агітпроп регулярно поширює наратив про те, що українські біженці нібито спричинили «сплеск зростання злочинності» в Європі. Зокрема, раніше журналісти StopFake спростовували схожі повідомлення в матеріалах «Фейк: Наплив біженців з України викликав сплеск зростання злочинності в Польщі» та «Маніпуляція: У Східній Європі “різко зросла злочинність через Україну”, – Atlantico».