Джерело: The Insider

«Вести»  повідомляють  про заяву Ілона Маска з приводу минулорічного виступу Камали Гарріс:

«Мільярдер Ілон Маск звинуватив віцепрезидента США Камалу Гарріс у пропаганді ідей, що ведуть до вимирання людства. У своєму дописі у соціальній мережі X Маск написав про це, пославшись на виступ Гарріс у Пенсильванії у вересні 2023 року».

Маск дійсно зробив такий допис у X (колишній Twitter), власником якого він є:

«Шамала – прихильниця вимирання. Природним продовженням її філософії був би фактичний Голокост для людства!»

Чому він називає Камалу Харріс Шамалою — ім’ям її матері — невідомо.

Підставою для різкого висловлювання Маска став вирізаний із її торішньої промови фрагмент, який опублікував у мережі кандидат у віцепрезиденти від республіканців Дж.Д. Венс:

«Я чула від молодих лідерів вигаданий ними термін „кліматична тривога”. Це означає страх перед майбутнім та невідомістю: чи є сенс взагалі думати про те, щоб завести дітей».

Венс прокоментував це так:

«Схоже, ці люди не хочуть, щоб молодь заводила сім’ї, чи щось таке. Це справді ненормально».

Окрім Венса, цей самий вирізаний фрагмент опублікував Дональд Трамп-молодший, син 45-го президента. Республіканці намагаються подати це як схвалення відмови від дітонародження. Щоб зробити такий висновок навіть із цього короткого ролика, потрібно мати неабияку фантазію. Але слова Гарріс виявилися ще й вирваними із контексту. Ось повніша цитата з її слів,  наведена  у виданні The Hill:

«… Тому що молоді люди кажуть: „Ми не дозволимо іншим вирішувати, як нам дати раду кліматичній кризі”. Знаєте, я чула від молодих лідерів вигаданий ними термін „кліматична тривога”. Це означає страх перед майбутнім і невідомістю: чи є сенс взагалі думати про те, щоб завести дітей, чи має сенс думати про прагнення купити будинок… Бо яким буде цей клімат?»

Цілком очевидно, що Гарріс закликає вирішити кліматичну проблему, щоб людству не загрожувало вимирання. Можливо, вона дещо перебільшує небезпеку, але республіканці явно намагаються приписати їй ідеї, прямо протилежні тим, які вона висловлює. І якщо Венс ще робить певні застереження — «схоже», «щось таке», то Маск вже без сумніву звинувачує її в тому, що її ідеї ведуть світ до тотального Голокосту. І все це через одну невинну фразу про небезпеку зміни клімату.

Джерело: The Insider